18 Ağustos 2007 Cumartesi

Şıklık detaylarda gizlidir!


Sade ve bembeyaz bir kıyafeti; seçeceğiniz bir kolye, çanta ve ayakkabıyla klasik bir elbise de yapabilirsiniz, spor bir elbise de. Peki, kendileri küçük; ama fonksiyonları büyük aksesuarları neye göre seçmeliyiz?

Giyimin en önemli ayrıntılarından olan aksesuarlar bu sezon hiç olmadığı kadar kullanımda. Üstelik 60’lar 80’ler 90’lar hepsi modern bir yorumla bir arada kullanılıyor. Aksesuarların büyüleyici etkisini fark eden birçok marka birer birer sadece aksesuar satışı yapan mağazalar açmaya başladı. Yargıcı Accessories, Mudo/Scooter, Assortie, Claire’s ve İngiliz markası olan Accessorize gibi aksesuar markalarının koleksiyonlarına gösterilen ilgi aksesuarın giyim üzerinde ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor (bizden söylemesi önümüzdeki haftalarda bu markalar aksesuarlarında indirime giriyor).

Sade bir giysinin tarzı tercih edilecek minik bir aksesuar ile tamamen değişebiliyor. Bu yöntem hem stilinizi ortaya çıkarmanızı hem de kolay ve pratik yolla şık olmanızı sağlıyor. Bir giyside hem kalite hem de rahatlık arayanların ilk tercihi olması gereken, tarzını doğru yansıtan aksesuarlar terlikten kolyeye, yüzükten fulara kadar geniş bir yelpazeye sahip.

Siz de pratik aynı zamanda özenli giyinerek modaya uymak istiyorsanız küçük bir aksesuar ile bunu başarabilirsiniz. Ama tarzınızı belirledikten sonra ona uygun kompozisyonlar yapmanız gerektiğini unutmayın. Bir arada kullanmayı düşündüğünüz aksesuarlarınızın birbiri ile uyumlu olması onu aksesuar olmaktan çıkarıp giysinizin ana parçası yapacaktır.

***

Gözlük
Yazın en önemli aksesuarı olan gözlükler, sadece güneşten korumakla kalmıyor aynı zamanda göz kenarlarında güneşe bakamamaktan kaynaklanan kaz ayağı denilen kırışıklıkların da oluşmasını önlüyor. Gözlüklerde geniş ve yüzü neredeyse tamamen kaplayacak boyutlarda çerçevelerin olduğu 2007 yazında kemik ve metal tasarımlar çok moda.

***

Çanta
Gözlükten sonra ilk akla gelen çantalar yine çok büyük boyutlarda karşımıza çıkıyor. Her türlü eşyanın rahatlıkla yanımızda taşınmasına imkan veren bu çantaların yanı sıra çok küçük cüzdandan bozma uzun saplı parlak yüzeyli çantalar da sezonun moda akımları arasında yer edinmiş. 80’leri günümüze taşıyan küçük çantalarda rugan en çok kullanılan malzeme olarak dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra çiçeklerle kaplı tasarımlar, leopar desenler, marin temalı ürünler hem gündüz hem de gece kullanımlarına uygun hazırlanmış. Küçük boyutlu modelleri gece, büyük olanları ise gündüz tercih edebilirsiniz.

***

Kemer
Tabii sezonun favori trendlerinden kemerler de çantalara uyumlu olarak tasarlanmış. Neredeyse kemersiz sokağa çıkılmayacak. İncecik örgü kemerlerin yanı sıra kalın kalça kemerleri de çok güzel duran detaylardan. Rugan, lame ve dore olanları hemen her giysi ile kullanılabilir. Kalın ve rugan modellerde oldukça iddialı kırmızı, sarı, yeşil renkler karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra puantiyeli ve desen baskılı kemerler de gençler için çok sevimli olabilir.

***

Kolye
İçi boş upuzun metal zincirler bu sezon üst üste takılıyor. Kocaman parlak taşlı kolyelerin yanı sıra turkuaz ve firuze taşlı kocaman yüzükler de yaz günlerinin ışığını parmaklara taşıyor. Takılarda meyve, komik hayvan ve denizci figürleri çok kullanılan temalar. Çocukken kulaklarımıza taktığımız kirazlar bu yaz gerçekten kırmızı taşlı küpe olmuş, kulakları süslüyor. Bunun yanı sıra safari temalı leopar, zebra desenleri, formları hem metal hem de ahşap takılarda çok feminen bir izlenim veriyor.

Aksesuar seçerken bunlara dikkat!

* Ayakkabı, çanta, takı, kemer, fular, gözlük vs. hepsinde çok farklı zevklere yaşam alışkanlıklarına hitap edecek tasarım detaylarına sahip aksesuarlar var bu sezonda. Ama şu bir gerçek ki, metalik dokunuşlar giysilerde olduğu gibi aksesuarlarda da liderliği ve zarafetini ilan etmiş durumda.

* Geçtiğimiz senelerde sadece gece kullanılan dore ya da lame parçalar içinde bulunduğumuz sezonda gündüz hatta sabah saatlerinde dahi kullanılabilecek tasarımlar ile birleşti. Hemen her renk ile harika uyumlara imza atan metal görüntüler kurtarıcı renk olarak her hanımın dolabında bulunmalı.

* Daha spor giyinmeyi seviyorsanız marin temalı lacivert, beyaz ve kırmızı renklerin ana renk olarak kullanıldığı çapa, halat gibi deniz figürlerinin zenginleştirdiği aksesuarları tercih edebilirsiniz.

* Ama yaz geldi daha sevimli aynı zamanda zarif görünmek istiyorum diyorsanız çiçek desenli olan rengârenk aksesuarlar tam size göre. Fakat unutmayın karışık desenli aksesuarlar düz renk giysilerle şık durur.

* Tüm bunlara rağmen daha trend ve hareketli tarzı benimsiyorsanız mutlaka sarı aksesuarlardan edinin. Göreceksiniz ki tarzınız bir anda farklılaşacak, yeni açılımlara doğru gideceksiniz. Düz ve sade giysilerle olduğu kadar karmaşık giysilerle de kullanabileceğiniz sarı aksesuarınızı stilinize uygun olarak sarının farklı tonlarından tercih edin.

Hiç yorum yok:

Bu yazıya Not Ver !